اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

شورای رقابت یا انحصار؟

­عضو هئیت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: با بازگشت شورای رقابت به قیمت گذاری، زیان خودروسازان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت و در حقیقت این شورا می‌خواهد انحصار را در دست خود نگه دارد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 10
کد خبر: ۱۷۲۵۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، امیر حسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو افزود: بازگشت شورای رقابت به قیمت گذاری خودرو کار اشتباهی است؛ در پنج سالی که این شورا قیمت گذاری دستوری خودرو را انجام می‌داد هم خودروساز ضربه دید و هم مصرف کننده، به طوری که باعث افزایش زیان خودروسازان شد.

 

این کارشناس صنعت خودرو اضافه کرد: اکنون در ماده 2 این قانون گفته شده که نه تنها ایران خودرو و سایپا بلکه سایر خودروسازان هم انحصاری هستند که این یعنی می‌خواهیم قیمت گذاری را برای سایر خودروسازان تحمیل کنیم. شورای رقابت در اصل کار ایجاد رقابت را باید برای خودروسازان ایجاد کند، اما در حقیقت می‌خواهد انحصار را در دست خود نگه دارد در حالی که با کار این سازمان، بازار رانتی رونق می‌گیرد.

 

کاکایی گفت: در ماده 3 این قانون نیز قید شده است که روش قیمت گذاری همان روش قیمت گذاری قبل است که سازمان حمایت پیش می‌رفت؛ یعنی دوباره قیمت بر اساس نگاه گذشته و بر اساس یک فضای کاملا تورمی تعیین خواهد شد. هر 6 ماه یکبار قیمت مجدد به روز می‌شود و مجدد به زیان خودروسازان افزایش خواهد یافت و در اصل 20 درصد به زیان خودروسازان می‌افزاید.

 

وی ادامه داد: افزایش زیان خودروسازان یعنی کاهش توان تولید، کاهش سرمایه گذاری و در نتیجه کاهش کیفیت خودرو که بازار بهم ریخته خواهد شد و دلال بازی افزایش خواهد یافت؛ افزایش قیمت در بازار را نیز به دنبال خواهد داشت و منجر به تخریب صنعت خودرو خواهد شد.

 

به گفته این کارشناس صنعت خودرو، اگر قرار است صنعت خودرو رونق گیرد و زمین گیر نشود در کنار خصوصی سازی باید قیمت آن نیز آزاد شود تا در بازار آزاد نیز شاهد کاهش قیمت‌ها باشیم و هم مردم ضرر نکنند و خودروسازان زیانشان کاهش یابد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار